<img height="1" width="1" alt="pixel" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=421063918258297&ev=PageView&noscript=1" />
Faget Bæredygtig livsførelse er ikke bare en masse teori. Du får også praktiske anvisninger til at leve mere bæredygtigt.

Klimaklubben

Engager dig i klimaet, jorden og vores alles fremtid! Bliv klogere på dit eget CO2 aftryk og hvad der hindrer eller fremmer bæredygtig adfærd. Tag aktion og vær med til at gøre verden til et bedre sted.

Vi vil se nærmere på hvilke konkrete initiativer der batter og hvad vi selv kan gøre for at igangsætte bæredygtige initiativer og adfærdsmønstre. Vi undersøger blandt andet deleøkonomi, simple living, psykologiske faktorer samt forskellige bæredygtige alternativer. Tidligere har vi besøgs det bæredygtige leve- og iværksætterfællesskab Grobund og Agner Thulesen, der med sin familie kun udleder en 1/5 CO2 af hvad en gennemsnitsdansker udleder.

Og så tager vi selv aktion! Vi har blandt andet bygget plantekasser af engangspaller som nu forsyner hele højskolen med krydderurter. Vi har skabt biodiversitet ved at plante buske og bygge bi- og insekthoteller. Vi har lavet informationskampagner og stop-madspildsarrangementer. Det bliver spændende at se hvad vi kommer til at lave og hvor vi henter inspiration, i fremtiden. Lad os gøre noget, vi har jo kun denne ene jord.

Eksempel fra faget. Elever vil bekæmpe madspild, så de samler “overskudsmad” fra de lokale borgere i Uldum. Madvarerne laver de til en middag og inviterer bagefter de lokale til festmiddag på skolen: