Suppleringsfag

Har du brug for at tage suppleringsfag for at komme videre, så tag det mens du går på Uldum Højskole.

Du kan tage fag på faglige niveauer svarende til 9. og 10. klasse (AVU Fjernundervisning) og undervisning på gymnasiale niveauer (HF Fjernundervisning).

Du vælge selv hvilken VUC du vil tage dit suppleringsfag på. Det kan være en VUC fra der hvor du kommer fra, elle det kan være en VUC tættere på Uldum Højskole – fx i Vejle eller Horsens.

Hvordan kombinerer jeg højskole og suppleringsfag?
Du vælger selv, hvornår du arbejder med dit suppleringsfag. Du kan vælge at gøre det i din fritid eller, du kan få fri fra et af dine højskolefag og bruge tiden på suppleringsfaget der.

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen foregår som fjernundervisning via nettet, så du kan studere, når du har tid og lyst. Selvom al undervisning foregår online, har du mulighed for faglig vejledning undervejs.

Hvor mange suppleringsfag kan jeg tage?
Som udgangspunkt anbefaler vi, at du tager et suppleringsfag, mens du går her. Hvis det er lidt ”lettere” fag, som ikke kræver så mange afleveringer og så meget forberedelse, kan du godt tage to suppleringsfag.

Nanna Ravnborg, tidligere elev på Uldum, fortæller om at tage suppleringsfag på højskole:
“Jeg vidste, at jeg i mit sabbatår skulle læse suppleringsfag, men jeg havde ikke lyst til at sidde et halvt år derhjemme og læse suppleringsfag. Så jeg valgte i stedet at tage på højskole og læse kemi op på B-niveau samtidig.

Jeg tager det som FLEX-undervisning ved KVUC, hvor man har en vejleder, der kan hjælpe én med eventuelle problemer og rette afleveringer. Det har fungeret rigtig godt og jeg har været meget glad for det.

Jeg har fået hver torsdag formiddag fri her på Uldum til at lave kemi og på den måde kan jeg sagtens lave kemi og få afleveret mine afleveringer til tiden uden at skulle gå glip af al det sociale på højskolen. Og så er de andre elever på højskolen, der har haft kemi i gymnasiet, også rigtig søde til at hjælpe, hvis der er noget, som jeg ikke kan finde ud af.

Til tider er det også lidt hårdt at sidde og lave kemi så langt fra sin lærer, mens der sker en masse omkring én på højskolen – men jeg ville alligevel til en hver tid anbefale at tage på højskole samtidig med at læse suppleringsfag. Højskole er ikke en oplevelse jeg ville være foruden!”