Pitstop-elever fortæller

Fire tidligere elever fortæller her om deres oplevelser som pitstop-elever på Uldum Højskole:

Kristine Mulvad Jensen. Bachelor i sociologi. Elev på højskolen i 6 mdr.
“Jeg har altid haft lyst til at tage på højskole, og efter at have færdiggjort min bachelor var jeg i tvivl om mit valg af overbygningsfag, og kunne se en mulighed for at bruge året på højskole og samtidig tænke over mit uddannelsesvalg. Jeg valgte Uldum Højskole, fordi der ikke er linjer, men derimod en masse forskellige og skiftende fag. Jeg havde lyst til at lære alt det, man ikke kan lære andre steder – uden bedømmelse og karakterræs – og jeg har aldrig før lært så meget på et halvt år.

Jeg har under mit ophold besluttet mig for at skifte overbygningsfag, og starter studie igen til september”.

Christian Larsen, medicinstuderende. Elev på højskolen i 4 mdr.
“Jeg tog på højskole fordi, jeg havde brug for en pause fra studierne. Samtidig ville jeg gerne udvikle mig socialt og blive bedre til at snakke med alle slags mennesker – det er noget der er vigtigt, når jeg engang skal arbejde som læge.

Efter at jeg er startet her på Uldum, er jeg så oveni virkelig blevet imponeret over lærernes engagement og positive energi og hvor stærk, fælleskabsfølelsen er her – jeg er sikker på at jeg har fået venner for livet her.

Det er måske lidt af en kliché, men det er en oplevelse for livet at tage på højskole og noget, som jeg ikke ville have været foruden.“

Jakob Dyhr. Har læst multimediedesign. Elev på højskolen i 4 mdr.
“Da jeg i januar dimmiterede som multimediedesigner, var jeg godt klar over hvad jeg ville læse bagefter. Studiet startede dog først om sommeren, så jeg var nødt til at fylde tiden ud indtil da. Min bror, som også har gået på højskole, havde anbefalet mig at prøve det, da han var rigtig glad for det, og havde udviklet sig meget personligt. Jeg trængte også til at få lidt afveksling, så jeg meldte mig ind, og jeg har ikke fortrudt. Derimod ærger jeg mig over, at jeg ikke kan blive her noget længere”.

Laura Kirstine Christensen. Nyuddannet folkeskolelærer. Elev på højskolen i 10 mdr.
“Jeg valgte at tage på højskole efter at have færdiggjort min uddannelse, fordi jeg havde lyst til at møde nye mennesker og få en masse oplevelser, inden jeg skulle ud og have et fast arbejde. Efter at have studeret i fire år, ville jeg gerne gøre mig nogle erfaringer, hvor en eksamen ikke var grunden til at lære noget. Her vælger man selv sine fag ud fra lyst, og blandingen af faglige udfordringer og socialt samspil er en herlig cocktail, man vil huske resten af livet”.