Opskrift: Havrebrød

Havrebrød – det bager vi stort set altid i madlavning – en eller flere gange:

Havrebrød (4 stk.)

Kog 1 portion havregrød og lad det køle lidt af:

2½ dl havregryn

½ l vand

lidt salt

Havregryn og vand koges i ca. 3 minutter. Smages til med salt.

 

Dej:

25 g gær

2 dl lunkent vand

4-5 dl lun havregrød

2 tsk. salt

10 dl hvedemel

Smuldr gær i vand. Bland havregrød, salt og mel i. Dejen skal være lind. Lad dejen hæve ½ time. (Hvis havregrøden er kold i ca. 2 timer).

Dejen hældes ud på meldrysset bord og deles i 4 portioner, æltes ikke. Formes til aflange brød, som kan vrides til spiraler. Brødene efterhæver i 15 min. og bages i 20 minutter ved 250 grader. Skru ned til 200 grader, når de begynder at blive brune på overfladen.

default