KOMMENDE ARRANGEMENTER

Alle arrangementer er gratis for elever på skolen

ForedragKan vi redde klimaet og give globaliseringen et menneskeligt ansigt? 
Tirsdag d. 4. september klokken 19:00

Mød Steen Gade, formand for  Nyt Europa, til debat om de store udfordringer, kloden og menneskeheden står over for de næste 30 år, hvor vi er nødt til at få klimaforandringer under kontrol meget hurtigt samtidig med at give globaliseringen et menneskeligt ansigt. Mere socialt, mere lige, mere demokratisk og reelt bæredygtigt. Kan det lade sig gøre? Hvad kræver det? Og vil vi, for alvor?
Steen Gade har været folketingsmedlem for SF i sammenlagt 27 år, kort afbrudt af en periode som direktør for Miljøstyrelsen. I dag arbejder han som konsulent på klimaområdet for Nordisk Råd og som foredragsholder og klummeskriver for Altinget.

Arrangementet er gratis og er støttet af Europanævnet. Så tag en ven under armen og mød op på Uldum Højskole til et interessant oplæg med samtaler og debat.

Sangaften fra Højskolesangbogen med Mogens Jensen
Mandag d. 22 oktober kl. 19.30

Mogens Jensen er tidligere minister og nuværende kultur og medieordfører for Socialdemokratiet. Mogens er meget velbevandret i den danske sang, og vil krydre de forskellige sange med små anekdoter. Gratis – kom og syng med! Kaffe og kage efter sangen.

Foredrag: Slip livet løs!
Tirsdag d. 13. november kl. 19.30

Vi har en urealistisk forestilling om, hvor meget styr man kan have på livet. Det betyder, at vi ofte tynges af skyldfølelse i tilfælde, hvor vi slet ingen skyld kan have, fordi vi ikke har magten. Vi har glemt, at sårbarheden kan være frugtbar og livgivende. Preben Koks budskab er, at vi som mennesker igennem de seneste 50 år i stadig stigende grad har udviklet en urealistisk opfattelse af vores egen magt og kontrol, og at dette skaber en ubalance i livet, der resulterer i meget elendighed, som fx stress, angst og depression.

Vi mennesker har, ifølge Preben Kok, udviklet et ensidigt fokus på det forventelige og ser derfor ikke alt det andet, som ligger derude, hvilket betyder, at vi risikerer at overse de mirakler, der ofte kan hjælpe os videre igennem svære perioder. Hvis vi tillod en mere svævende opmærksomhed i stedet for et altid styret fokus, ville vi være langt mere åbne for de muligheder for forløsning, som livet tilbyder, fremfører han.

Preben Kok er forfatter, foredragsholder og tidligere sogne- og sygehuspræst.

page-templates/template_3.php

NYHEDER