KOMMENDE ARRANGEMENTER

Alle arrangementer er gratis for elever på skolen

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, tekst

Nyt Europa og Uldum Højskole inviterer til debataften om fremtidens Europa.
Tirsdag d. 23./4. kl. 19 – 20.30

Der er mange udfordringer i Europa, men til denne debat vil vi tage særligt udgangspunkt i flygtninge- og migrationsspørgsmålet, som vi håber du vil være med til at debattere!
Flygtninge- og migrationsspørgsmålet er en af tidens absolut mest skelsættende politiske temaer og det har i mange år været definerende for, hvem der skal regere i de europæiske lande. Det er et spørgsmål, som deler politikerne, og det er samtidig det spørgsmål, som skaber stor polarisering blandt de europæiske vælgerbefolkninger.
Det er et spørgsmål om konventioner og menneskerettighederne, men det er også et spørgsmål om mennesker, der sætter livet på spil i et håb om at få sikkerhed og et bedre liv i Europa.
Skal EU gøre mere for at hjælpe i nærområderne? Skal der oprettes fælles europæiske flygtningelejre i Nordafrika? Og skal der laves et kvotesystem, som kan fordele flygtninge mere ligeligt på tværs af Europa? Det er nogle af de spørgsmål, som vil blive berørt i aftenens debat.
Til arrangementet har vi fået to eksperter til at oplyse os om, hvad der rører sig inden for flygtninge- og migrationspolitikken i Europa:
Andreas Kamm har arbejdet for flygtninges rettigheder i hele sit arbejdsliv hos Dansk Flygtningehjælp, hvor han stoppede som generalsekretær i 2017 efter 20 år på posten. I den tid har han gjort organisationen til en stor global spiller, og han kan derfor dele sine erfaringer fra hele verden. I dag er han bestyrelsesmedlem ved Institut for Menneskerettigheder.
Martin Lemberg-Pedersen er lektor i Global Refugee Studies ved Aalborg Universitet, og er ikke blot en af de danskere, der ved mest om europæisk asylpolitik, men han forsker også i, hvorfor folk fordrives i første omgang, og hvad de oplever på deres vej mod Europa. Herunder ikke mindst, hvilke konsekvenser grænsekontrollen har for transitionslandene.

Gratis entre. Arrangementet er støttet af Europanævnet.

Tilmeld dig ved at skrive til Uldum@uldum-hojskole.dk eller ring på 75678211

 

Film og debataften om EU og flygtninge/migration.
Tirsdag d. 7 maj kl. 19.30

Uldum Højskole og Føljeton inviterer til debat og filmvisning som optakt til Europaparlamentsvalget d. 26. maj.
Europaparlamentsvalget står for døren, et valg der markerer en skillevej for det europæiske samarbejde i et Europa, hvor nationalistiske strømninger blomstrer side om side med drømmen om et samlet Europa. Vær med når Føljeton og Uldum Højskole viser dokumentaren Havet Brænder, efterfulgt af en debat modereret af Lars Trier Mogensen mellem to kandidater til Europaparlamentet om deres visioner for fremtidens europa.

OM FILMEN
Den italienske ø Lampedusa er et af brændpunkterne i Europas møde med flygtningekrisen, men også et samfund, hvor indbyggerne er vant til at leve på havets nåde – og hvor livet går sin egen slagne gang – uanset det drama, som udspiller sig for beboernes øjne. Det gælder også for 12-årige Samuele, der kører på knallert, skyder med slangebøsse og skal til at have rettet op på sit skæve syn, alt imens flygtningekrisen udspiller sig omkring ham

Gratis entre. Tilmelding: send os en mail på uldum@uldum-hojskole.dk eller ring på 75678211.

 

500 km med en cello bagpå

Torsdag d. 16 maj kl. 15.00

Mød cellisten, og cyklisten Ida Riegels på hendes koncerttur på cykel gennem Danmark.

Turen starter d 2. maj med åbningskoncert i Helligåndskirken i København, og ca en måned og 500 km senere er hun fremme hos os i Skagen.
Undervejs gør hun holdt og giver koncert 39 steder langs ruten. På slotte, i kirker og bl.a også for 5 æsler på Djursland.  Ida spiller koncert på hendes selvbyggede cello og fortæller om livet som omrejsende musiker.

Ida Riegels er uddannet fra Det Kongelige Danske musikkonservatorium i København og har turneret i mange dele af verden. De seneste år har hun bl.a. optrådt i USA, Indien og Japan, rejst i Bachs fodspor gennem Tyskland og gennemført en koncerttur på cykel hele vejen langs Rhinen op gennem Europa

page-templates/template_3.php

NYHEDER