KOMMENDE ARRANGEMENTER

Alle arrangementer er gratis med mindre andet er nævnt.
Arrangementerne er altid gratis for højskolens elever.

Paneldebat om landbrug, miljø og EU. Med Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, Steen Gade fra Nyt Europa,  Asger Krogsgaard, næstformand i Landbrug og fødevarer og Claus Ekman fra Det Økologiske Råd.
Mandag d. 8 oktober kl. 19.00-21.00

Debatten er en del af en debatrække, der foregår rundt på 10 højskoler, og er arrangeret i et samarbejde mellem højskoleforeningen FFD og Nyt Europa.
Debatterne er støttet af Europanævnet.

 

Sangaften fra Højskolesangbogen med Mogens Jensen
Mandag d. 22 oktober kl. 19.30

Mogens Jensen er tidligere minister og nuværende kultur og medieordfører for Socialdemokratiet. Mogens er meget velbevandret i den danske sang, og vil krydre de forskellige sange med små anekdoter. Gratis – kom og syng med! Kaffe og kage efter sangen.

Foredrag: Slip livet løs!
Tirsdag d. 13. november kl. 19.30

Vi har en urealistisk forestilling om, hvor meget styr man kan have på livet. Det betyder, at vi ofte tynges af skyldfølelse i tilfælde, hvor vi slet ingen skyld kan have, fordi vi ikke har magten. Vi har glemt, at sårbarheden kan være frugtbar og livgivende. Preben Koks budskab er, at vi som mennesker igennem de seneste 50 år i stadig stigende grad har udviklet en urealistisk opfattelse af vores egen magt og kontrol, og at dette skaber en ubalance i livet, der resulterer i meget elendighed, som fx stress, angst og depression.

Vi mennesker har, ifølge Preben Kok, udviklet et ensidigt fokus på det forventelige og ser derfor ikke alt det andet, som ligger derude, hvilket betyder, at vi risikerer at overse de mirakler, der ofte kan hjælpe os videre igennem svære perioder. Hvis vi tillod en mere svævende opmærksomhed i stedet for et altid styret fokus, ville vi være langt mere åbne for de muligheder for forløsning, som livet tilbyder, fremfører han.

Preben Kok er forfatter, foredragsholder og tidligere sogne- og sygehuspræst.

 

Teater: Demos og Kratia
Torsdag d. 15 november kl 15.00 eller kl 19.00

En hyperaktuel interaktiv komik performance. Der lægger arm med danskernes forhold til demokrati som selvfølgelighed og serverer en guddommelig kærlighedsfortælling om Folket og Magten – 2500 års demokratihistorie – lagt i syrebad! Birthe Blåbjerg Jakobsen fyrer den af som Demos ( Folkets gud) og Kratia (Magtens gud), halvsøster Demokrati i ynkelig udgave og opblæst diva caberet stil. Og spiller desuden alter ego figuren Birthe, der så gerne vil, at publikum møder demokratiet i levende live – om hun så skal gribe til våben for at tvinge sin mening igennem. Forestillingen følges op med workshop.
Billetter kan købes ved at kontakte højskolen eller her: http://www.scenen.dk/forestilling.asp?Code=EV0022226-1819

 

page-templates/template_3.php

NYHEDER