<img height="1" width="1" alt="pixel" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=421063918258297&ev=PageView&noscript=1" />
Fra Uldum Højskoles rejse til Kenya i Afrika. Kvinder fra

Højskole og rejse

Der er mange oplagte fordele ved at rejse med folk og andre unge, man kender fra højskolen. Det giver et godt sammenhold at tage af sted på rejse med højskole.

På højskolen er der en række fag, du kan vælge iblandt og bruge til rejseforberedelse. Du kan fx vælge antropologi, politik, religion, filosofi og naturoplevelser. Blandt vores andre fag, kan du finde redskaber til formidling, hvis du er interesseret i at fortælle om dine oplevelser efter rejsen. Vi har bl.a. pædagogik, skriveværksted, foto, kulturmøder/rejseforberedelse, formidling og præsentationsteknik.

Vi har bedt nogle tidligere elever og rejsedeltagere fortælle lidt om mulighederne og oplevelsen af at kombinere højskole og rejse:

“Når man rejser med sine højskolevenner, tager man helt automatisk den særlige og tætte stemning fra højskolen med sig. Det er super dejligt at kunne dele de store Kenyanske oplevelser med venner man i forvejen kender så godt og er tryg ved. De velkendte rejsekammerater og de gode rammer og trygge struktur skabt af MS-folkene på platformen, giver mulighed for at få det optimale ud af rejsen.”
Anna

Hvis du har mod på endnu mere Afrika efter de tre uger med tæt program med højskolen, så har du også chancen for at finde rejsekammerater til en videre rejse på egen hånd. Hvad med Zanzibar og koralrevet, bjergbestigning på Mt. Kenya eller måske har du mod på mere safari – besøg fx Nakuru-søen med over 1 million lyserøde flamingoer ? Der er mange muligheder.

“Fra Nairobi rejste vi videre til Zanzibar. Det var en rigtig fin forlængelse af rejsen med højskolen. Vi fik nogle gode input fra de ansatte på platformen og nogle spændende og nye oplevelser. Zanzibar var meget anderledes fra det Kenya vi havde mødt. Smukke strande, sejlture og udforskningen af øen med krydderitur og spændende dage i skønne Stonetown, der med sin sultananske oprindelse og slavehistorie gav en ny dimension til Afrikaturen.”
Amanda
Fra Uldum Højskoles rejse til Kenya i Afrika. Lokal café i Nanyuki - byen der er tættest på vores platform.

Et ægte kulturmøde

Rejsen i Kenya kombinerer et globalt indblik med højskoletraditionen, hvor fællesskab, engagement og læring er i højsædet. Den kenyanske kultur vil betage dig, og i samspil med de dygtige undervisere kommer du langt væk fra dagligdagen og får oplevelser for livet. Du møder mange spændende mennesker, der lever et helt andet liv – men er det egentlig så meget anderledes fra dit eget? Du vil under rejsen ligeledes komme på safari, lære at danse lokale danse, nyde det gode vejr i højlandet i Afrika og opleve den afrikanske savanne.

Vi møder unge jævnaldrende kenyanere fra byen Nanyuki, som er engageret i at forandre og forbedre mulighederne for unge i samfundet. De er meget inspirerende og super søde at være sammen med. Sammen med nogle af de unge, som kommer fra Kikuyustammen, laver vi mad sammen og oplever hvordan de arbejder på at fastholde og udvikle sin stammekultur.

Lokale undervisere står for aktiviteterne og giver dig en forståelse for, hvordan mennesker kan gøre en forskel i sit liv. Du vil blive udfordret på dine fordomme, og du vil få en ny forståelse af, hvad det vil sige at leve i en globaliseret verden. Du får en unik baggrundsviden, som du kan bruge på de mange udflugter, hvor du oplever landet med egne øjne. De lokale lærer dig meget mere, end du kan læse i en bog og du vil opleve et meget mere ægte Kenya, end det man møder som almindelig turist.